Kort nieuws

STW-ondersteuning voor slimme sportbril en kwantumauthenticatie

Leestijd: 2 minuten

STW honoreert vijf onderzoeksprojecten die kunnen leiden tot commercieel succes met een Demonstratorsubsidie. Dit instrument is bedoeld om een marktrijp prototype te ontwikkelen waar de industrie mee aan de slag kan. In totaal trekt de technologiestichting 715.086 euro uit voor de projecten.

Een van de toekenningen is voor de methode van de TUE en de UT om kwantumeigenschappen in te zetten voor het maken van physically uncloneable functions (pufs). Het werk, dat al in 2012 is uitgevoerd, kwam toevallig eerder deze week in het nieuws toen de publicatie in het tijdschrift Optica verscheen.

De Vrije Universiteit krijgt een toekenning voor de ontwikkeling van een systeem dat bij sporters gegevens zoals bewegingen, krachten en fysiologische processen meet, analyseert en omvormt tot eenvoudig te interpreteren data die op devices zoals Google Glass weergegeven kunnen worden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content