Kort nieuws

STW en KWF gaan samenwerking medici en techneuten stimuleren

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

STW en KWF Kankerbestrijding starten een gezamenlijk subsidieprogramma voor toepassingen die kanker kunnen helpen voorkomen of bestrijden. Daarvoor hebben de twee partijen samen 2,59 miljoen euro uitgetrokken. Het onderzoeksprogramma, genaamd Technology for Oncology, is specifiek gericht op het smeden van banden tussen medisch wetenschappers en techneuten aan de tu’s. Deze onderzoekswerelden zoeken elkaar niet vanzelfsprekend op waardoor technologische innovaties soms moeilijk van de grond komen, aldus STW en KWF. De technologiestichting had al vergelijkbare samenwerkingen met de Hartstichting en de Nierstichting.

Om de kans op daadwerkelijke toepassingen te vergroten, worden bedrijven en andere gebruikers van de nieuwe kennis vanaf het begin nauw betrokken bij het onderzoek. Een voorwaarde voor financiering is dan ook dat het bedrijfsleven de financiering matcht.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content