Tools&Toys

STM maakt HDMI-switch bij 3,4 Gbit/s

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

STMicroelectronics (ST) komt met een High-Definition Multimedia Interface-switch (HDMI) die een datasnelheid tot 3,4 Gbit per seconde ondersteunt. Daarmee is 16 bit kleurendiepte (65 duizend kleuren) mogelijk. De STDVE003A is ontwikkeld voor gebruik in lcd- en plasma-tv‘s met meerdere HDMI-ingangen voor bijvoorbeeld gameconsoles, dvd-spelers of settopboxen. Een geïntegreerde equalizer zorgt ervoor dat dergelijke apparaten niet hoeven te lijden onder signaalverlies door lange kabels (van meer dan 20 meter).

De STDVE003A-switch op basis van BiCMos-procestechnologie is een actieve signaalmultiplexer voor hoge TDMS-dataoverdracht. De hoge snelheid voldoet aan de laatste HDMI-specificatie, versie 1.3. Volgens ST kennen concurrerende oplossingen slechts 12 bit kleurendiepte, waardoor het beeld wat flets afsteekt bij die van schermen voorzien van de STDVE003A. High-definition Blu-ray- en HD-DVD-spelers slaan kleureninformatie wel op in 16 bits, maar die komen niet tot hun recht door de beperkte snelheid van dataoverdracht.

De STDVE003A is een aanvulling op ST‘s bestaande STHDMI002A TDMS-switch. De nieuwkomer heeft een TQFP80L-jasje en kost iets meer dan een euro per stuk bij een afname van 100 duizend.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content