Nieuws

Stijlvolle sfeerschepper, onsuccesvolle ondernemer

René Raaijmakers
Leestijd: 6 minuten

Hij wilde groots en meeslepend leven, maar vond zijn leven de laatste jaren een mislukking. Joost Backus had een flamboyante levensstijl. Hij gaf het leven kleur. Maar voor hem was het niet genoeg. Vorige maand besloot hij om afscheid te nemen van het leven.

Joost, de man die zich in opvallende kleding stak, op een ontwapenende manier met iedereen contact legde, vaak een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefende, die je stevig op de vingers tikte als hij vooroordelen hoorde, die tijdens lunchtijd morbide grappen maakte, het ene moment kwam met een stortvloed aan creatieve ideeën en het andere moment brainstormsessies torpedeerde met kritische kanttekeningen, die Joost is er niet meer.

Nog voor ik met Bits&Chips begon, leerde ik Joost kennen, zoals de meeste mensen hem leerden kennen: als opvallende verschijning met interessante inzichten. Het was op een embedded-Linux-event waar hij een stand bestierde voor zijn werkgever Mountside. Even later zag ik hem als dagvoorzitter op zijn eigen event van de Java User Group. Daar stond een goed geïnformeerde technicus die op het podium in zijn element was. Wat zeg ik, het was zijn natuurlijke habitat. Het was het begin van een van de wonderlijkste relaties die ik ooit heb gehad. Hij ging voor Bits&Chips columns schrijven en even later organiseerden we samen kleine events.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content