Kort nieuws

Stichting opgericht voor ontwikkelen beveiligde software

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Drie Nederlandse partijen die zich bezighouden met softwarekwaliteit en informatiebeveiliging, hebben een stichting opgericht voor het bevorderen van de ontwikkeling van ‘veilige software’. Deze Secure Software Foundation wil richtlijnen opstellen rond softwareontwikkeling en kwaliteitscertificaten uitgeven voor software die hieraan voldoet. Op het moment is de stichting nog in oprichting. In afwachting van het samenstellen van een bestuur neemt Fred Hendriks van adviesbureau Icomply de zaken waar.

De stichting heeft al wel de eerste versie uitgegeven van de richtlijnen waaraan ontwikkelprocessen moeten voldoen. Deze zijn gratis te downloaden van de website. Gebruikers moeten hun software op den duur via een audit bij een aangesloten bedrijf kunnen laten certificeren. Hier werkt de stichting nog aan.

De Secure Software Foundation is een initiatief van Icomply en de Information Securite Academy, in samenwerking met platformorganisatie ECP. Verschillende bedrijven en organisaties ondersteunen het initiatief.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content