Stevige omzetgroei bij Transics

Reading time: 1 minute

Author:

Transics leverde het afgelopen jaar 13.697 boordcomputers. In 2006 bleef de teller steken op iets minder dan achtduizend. De specialist in fleetmanagementoplossingen realiseerde daarmee een recordomzet van 43,5 miljoen euro, een stijging van 72 procent in vergelijking met het jaar ervoor.

Het bedrijf uit Ieper ziet nog rek in de cijfers. In 2008 verwacht Transics opnieuw groei te kunnen neerzetten. De boordcomputerbouwer wil uitbreiden naar de Baltische staten, Hongarije, Italië, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Slovenië en Turkije. Daarmee zouden de Ieperaren actief zijn in 23 landen.

Transics ontwikkelt telematicasystemen voor het volgen en beheren van wagenparken. De Quattro-boordcomputer registreert allerhande relevante statistieken, zoals rij- en rusttijden, snelheid en positie. Een standaard mobiele-telefoonverbinding verstuurt de data naar een centrale meldkamer.

’2007 was een topjaar voor Transics‘, zegt CEO Walter Mastelinck. ’De vraag naar onze producten en diensten groeide in zowel de traditionele markten, Frankrijk en de Benelux, als in de nieuwe Centraal- en Zuid-Europese markten. Onze klanten, die dagelijks worden geconfronteerd met steeds hogere brandstofprijzen en complexere regelgeving, hebben de meerwaarde ontdekt van onze oplossingen. Transics doet het momenteel goed en we hebben er alle vertrouwen in dat we ook in 2008 onze omzet- en winstcijfers zien groeien, ons productleiderschap kunnen behouden en onze aanwezigheid in Europa uitbreiden.‘

Transics ging medio 2007 naar de beurs, nadat risico-investeerder Carlyle zijn oog op het bedrijf had laten vallen. Carlyle heeft 42,2 procent van het kapitaal, topmannen Mastelinck en Ludwig Lemenu bezitten elk 12,3 procent van de aandelen.