Kort nieuws

Sterke groei voor Mems-sensoren in medische toepassingen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Franse marktvorser Yole Développement verwacht een sterke groei van Mems-sensoren in de gezondheidszorg. Afgelopen jaar bracht deze sector wereldwijd al 1,9 miljard dollar op. Tot en met 2018 groeit dat bedrag met gemiddeld 24 procent per jaar naar 6,6 miljard, aldus de Franse glazen bol. De marktonderzoeker ziet kansen voor een brede reeks devices: druksensoren, microfoons, accelerometers, gyroscopen, optische Mems en beeldsensoren, microfluidica, flowmeters, infrarood-temperatuursensoren, microspuiten voor medicijnafgifte, RFID, rekstroken en energieoogsten.

Yole identificeert vier deelmarkten binnen de gezondheidszorg die allemaal op hun eigen manier van microsensoren kunnen profiteren. Bij medische apparatuur kunnen ze extra functionaliteit verzorgen. Pacemakers bijvoorbeeld kunnen met accelerometers de activiteit van de patiënt meten en daarmee aanzienlijk beter het hartritme reguleren. De trends bij diagnostische tests zijn kostenreductie en mobiliteit om bij de patiënt zelf een test te kunnen uitvoeren. Aan beide vlakken kunnen Mems-sensoren bijdragen.

Ook de farmaceutische industrie kan zijn voordeel doen met de technologie, maar dan op het vlak van automatisering en het verhogen van de gevoeligheid bij testen. Bij de deelmarkt voor medische toepassing in thuissituaties ten slotte, dragen Mems-sensoren bij aan systeemveiligheid en verbindingsmogelijkheden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content