Kort nieuws

Sterke groei voor Melexis

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het gaat Melexis dit jaar voor de wind: in het tweede kwartaal stegen de resultaten opnieuw sterk en het bedrijf stelt opnieuw zijn jaarverwachtingen naar boven bij. Ging het na het eerste kwartaal nog uit van een omzetgroei tussen de tien en vijftien procent, nu verwacht het bedrijf dit jaar tussen de zeventien en twintig procent hoger uit te komen dan in 2013.

De omzet in het tweede kwartaal kwam uit op 82,1 miljoen euro, 22 procent hoger dan een jaar eerder. De nettowinst steeg van 13,1 miljoen euro vorig jaar naar 21,2 miljoen nu.

De groei komt op het conto van verschillende producten. Magnetismesensoren, sensorinterfaces en motorcontroledrivers presteerden al sterk, en het afgelopen jaar nam ook de interesse in druksensoren en systemen voor bandenspanningcontrole toe. Opmerkelijk is een kleine verschuiving in de klantenkring: vorig kwartaal kwam slechts 7 procent hiervan niet uit de automotive sector, afgelopen kwartaal was dat 13 procent.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content