Kort nieuws

Sterke groei voor Altera

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

FPGA-maker Altera heeft een uitstekend kwartaal achter de rug. De omzet steeg met 10 procent ten opzichte van eind 2009 naar 402,3 miljoen dollar, de eerste keer dat het bedrijf de kaap van 400 miljoen dollar rondt. De nettowinst kwam uit op een comfortabele 153,2 miljoen dollar. Met het kwartaal lijkt Altera ook de crisis definitief van zich af te schudden: de omzet ligt 52 procent hoger dan een jaar eerder. Overigens is Altera gedurende de crisis altijd goed blijven presteren.

Het bedrijf uit Californië zei begin dit jaar te rekenen op een groei van vijf tot tien procent voor dit kwartaal. Die voorspelling is dus aan de hoge kant geëindigd. ’We profiteren van de groei in onze 65- en 40-nanometer-FPGA‘s en van klanten die overstappen van de prototype- naar de productiefase‘, zegt CEO John Daane. Voor het komende kwartaal verwacht Altera een verdere omzetgroei van acht tot twaalf procent.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content