Sterke cijfers voor laatste kwartaal TI


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Met een omzet van 3,0 miljard dollar en een nettowinst van 655 miljoen kijkt Texas Instruments tevreden terug op het laatste kwartaal van vorig jaar. De omzet steeg 21 procent ten opzichte van het jaar ervoor, de winst met maar liefst 512 procent. Over het hele jaar genomen moest TI wel een flinke daling incasseren. De omzet van 10,4 miljard ligt 17 procent lager dan wat het bedrijf in 2008 binnenhaalde. De winst daalde met 23 procent naar 1,5 miljard dollar.

De omzetstijging in het vierde kwartaal komen van de gehele linie: Analoog steeg met 27 procent naar 1,3 miljard, Embedded Processing met 21 procent naar 412 miljoen, Draadloos met 13 procent naar 732 miljoen en de overige activiteiten (Asics, DLP, microprocessoren, rekenmachines en royalties) met 17 procent naar 572 miljoen. In het komende kwartaal denkt TI ook goed te boeren en zelfs hoger uit te komen dan het traditioneel sterke vierde kwartaal. De traditionele eerstekwartaaldip na het kerstseizoen zal kleiner zijn omdat klanten hun chipvoorraden afgelopen tijd op historisch laag niveau hielden.