Steriliseerbare geheugensleutels voor medische apparatuur


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Het Amerikaanse Datakey Electronics heeft twee series kleine herprogrammeerbare geheugensleutels uitgebracht voor draagbare apparaten. De Slimline- en Extended Slimline-productlijnen met serieel flash zijn bestand tegen autoclaaf- en ethyleenoxidesterilisaties, wat ze bij uitstek geschikt maakt voor medisch gebruik. Typische toepassingen zijn autorisatie, datatransfer, firmware-updates en kalibratie.

De Slimlines bevatten 1 tot 8 Mbyte aan serieel flash, de (iets langere) Extended Slimlines 1 tot 32 Mbyte. Beide uitvoeringen communiceren via een SPI-compatibele bus, werken op 3,3 V en kunnen tegen elektrostatische ontladingen van maximaal 15 kV. De sleutels zijn aan te sluiten op de SR4210-hardware-interface en de Slimlink II-reader/writer van Datakey. De oplossingen van het Amerikaanse bedrijf zijn in Nederland verkrijgbaar via Telerex uit Breda.

De Datakey Slimline is bestand tegen agressieve sterilisatiebehandelingen.