Tools&Toys

Starterkit MSC voor Atom op Com Express

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

MSC Vertriebs heeft een startpakket uitgebracht voor de evaluatie van en ontwikkeling met zijn Atom-gebaseerde Com Express-modules. Deze kit bevat het industriële Mini-ITX-referentieplatform CX-MB-IP1 met de CXB-A945M-kaart, een gebruiksklaar Ubuntu Linux-besturingssysteem op een USB-stick en drivers voor Windows XP op cd. Daarbij is een 15 inch TFT-scherm verkrijgbaar, inclusief een backlightinverter en een kabel die aansluit op de LVDS-interface van de Com Express-module.

De CXB-A945M combineert een 1,6 GHz Atom N270 met de Intel 82945GME+ICH7-chipset, tot 2 Gbyte DDR2-SDRam en interfaces voor onder meer Gigabit Ethernet, LVDS, PCI Express x1 (vijf), Sata2 (twee) en USB 2.0 (acht). Het CX-MB-IP1-platform voegt aan dit arsenaal twee 9-pins D-Sub-connectoren, DVI, een tweede Gigabit Ethernet-aansluiting, een Jili30-connector, extra USB 2.0-poorten en VGA toe. De businterfaces zijn uit te breiden via opzetkaarten voor PCI en PCI Express x1. Daarnaast is er een Mini PCI-kaarthouder, bijvoorbeeld voor een Bluetooth- of een WLan-extensie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content