Kort nieuws

Start-up helpt bij problemen met mobieltjes

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Wouter Deelman, de voormalige CEO van Threefive Photonics, stort zich op internet. Het nieuw door hem opgerichte Qelp helpt mobiele bellers bij het gebruik van hun telefoontjes via een interactieve internetpagina. Functies als camera‘s, e-mail, internetbrowsers, MP3-spelers en spelletjes aan de ene kant en technologieën als Bluetooth, EDGE, GPRS, UMTS en WLAN aan de andere kant hebben de mobieltjes omgetoverd tot handheld computertjes. De meeste bellers kunnen echter niet met de nieuwe functionaliteiten overweg. Hierdoor vallen de hoge verwachtingen die telecomoperators hebben van de dataservices behoorlijk tegen. Het Bussumse Qelp zegt hier de oplossing voor gevonden te hebben.

’We hebben de Mobile Phone Wizard ontwikkeld‘, vertelt Deelman. ’Net als een pc-wizard neemt deze toepassing de gebruiker stap voor stap mee bij vragen als ’welke instellingen heb ik nodig voor MMS, mobiel internet, en e-mail?‘, ’hoe verstuur ik een MMS of e-mail?‘. Via internet krijgt hij op zijn pc-scherm te zien met welke menufuncties en instellingen hij dat het makkelijkst voor elkaar krijgt.‘

Achter de wizard zit een database met handset- en netwerkinstellingen. Op dit moment draait alleen nog een demoversie met tien mobieltjes. Zodra er klanten binnenkomen, kan Qelp per klant makkelijk een paar honderd modellen ondersteunen. De ruimte is in principe onbeperkt. Er is plaats voor vele interfaces en besturingssystemen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content