Kort nieuws

Stan Gielen per januari 2017 voorzitter nieuw NWO

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Stan Gielen, hoogleraar biofysica en decaan van de faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Radboud Universiteit, wordt per 1 januari 2017 de nieuwe voorzitter van de NWO. Per september maakt hij al de overstap naar de wetenschapsfinancierder om de veranderingen vorm te geven. De huidige negen gebieden waaruit NWO tot nu toe bestaat worden per 1 januari 2017 geclusterd tot vier domeinen, elk onder leiding van een wetenschappelijk lid. Samen met de voorzitter en een medewerker voor bedrijfsvoering en financiën vormen zij de nieuwe Raad van Bestuur.

Gielen (1952) studeerde Experimentele Natuurkunde en promoveerde binnen de biofysica, allebei in Nijmegen. Daarna stapte hij over naar Utrecht, totdat hij in 1988 weer in Nijmegen aan de slag ging als hoogleraar Biofysica. In 1995 werd zijn leeropdracht uitgebreid tot het Radboud UMC. Hij is actief geweest bij verschillende organisaties en commissies, zoals de Foundation for Neural Networks, het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour, Nikhef en de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (Nova). sinds 2009 is hij lid van de KNAW.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content