Kort nieuws

ST-NXP Wireless krimpt in

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

ST-NXP Wireless schrapt ongeveer 500 van de ruim 7500 arbeidsplaatsen wereldwijd. In Nederland dreigen 85 medewerkers hun baan kwijt te raken. De joint venture op het gebied van draadloze communicatie zegt dat de ontslagen nodig zijn ’om de R&D-resources en kostenstructuur aan te passen aan de nieuwe marktomstandigheden binnen de industrie‘. De reorganisatie kost 50 miljoen dollar en houdt verband met de kostenbesparing van 250 miljoen dollar die werd verwacht bij de fusieaankondiging.

ST-NXP Wireless werd in april aangekondigd, in juli geformaliseerd en is sinds begin augustus officieel operationeel. Bij de totstandkoming nam NXP genoegen met een aandeel van twintig procent, in ruil voor 1,55 miljard euro. De inbreng van beide partijen, zowel wat betreft personeel als omzet, was wel gelijk. Eind augustus werkte STMicroelectronics de Eindhovenaren echter uit de samenwerking en ging het verder met Ericsson Mobile Platforms (EMP). De nieuwe partners namen daarbij elk een belang van 50 procent.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content