Kort nieuws

ST neemt specialist in videochips voor lcd’s over

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

STMicroelectronics dringt verder door in de markt voor televisiechips met de overname van Genesis Microchip. Het Frans-Italiaanse bedrijf telt 227 miljoen euro neer voor de fabless speler uit Mountain View, Californië. Genesis maakt processoren voor de verwerking van digitale tv-beelden en de aansturing van bewegende beelden op lcd-schermen. Het verkoopt zijn chips aan een aantal belangrijke pc- en tv-leveranciers in de VS en Azië. ST profiteert zodoende meteen van een grotere zichtbaarheid in deze regio‘s.

De producten van STMicroelectronics en Genesis sluiten goed op elkaar aan. ST is een belangrijke producent van chips aan de ontvangstkant van de digitale tv. Het levert front-endtechnologie en chips voor compressie en decompressie van digitale tv-signalen voor bijvoorbeeld settopboxen. Genesis is meer een speler aan de achterkant. Zo is Genesis is een van de belangrijkste leveranciers van Displayport-chips, een alternatief voor de low-voltage differential signaling (LVDS) circuits waarmee de huidige lcd-displays zijn uitgerust om video zichtbaar te maken. Om tv in hoge definitie mogelijk te maken zijn relatief veel LVDS-chips nodig om de bewegingen in video goed zichtbaar te maken. Displayport klaart dat werk met minder chips.

De eerste prototype lcd‘s met Displayport-IC‘s worden naar verwachting binnenkort op de Consumentenelektronica Show in Las Vegas getoond. Die zullen vrijwel allemaal zijn uitgerust met chips van Genesis Microchip. ST verwacht met de koop van Genesis sterk te staan in de markt voor digitale tv en positioneert zich daarmee frontaal tegenover NXP.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content