Tools&Toys

ST komt met multifunctionele chip voor geheugenkaartinterface

Koen Vervloesem
Leestijd: 1 minuut

STMicroelectronics lanceert een chip die vijf essentiële functies integreert die nodig zijn voor geheugenkaartinterfaces in mobieltjes, gps-navigatieapparatuur, digitale camera‘s en andere apparatuur met verwijderbare SD-kaartjes. De nieuwe flip-chip EMIF06-SD02F3-geheugenkaartzendontvanger integreert signaalconditionering, bidirectionele niveauverschuiving, ESD-bescherming, EMI-filtering en een 2,9 V 200 mA spanningsregelaar.

De chip voldoet aan de standaard en snelle SD-standaarden en is compatibel met MiniSD, MMC en USD/Transflash. De ESD-bescherming op de pinnen aan de kant van de kaart voldoet aan de IEC61000-4-2 niveau 4 standaard met 15 kV luchtontlading. De 800 MHz tot 3 GHz EMI-filter heeft een verzwakking van 20 dB bij 1 GHz. De zes 50 MHz bidirectionele niveauverschuivers laten toe dat de 2,9 V geheugenkaarten met 1,8 V hostprocessoren kunnen communiceren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content