Tools&Toys

ST komt met Java-platform voor microcontrollers

Leestijd: 1 minuut

STMicroelectronics introduceert een Java-platform voor verschillende van zijn 32 bit microcontrollers. Het platform is vooral handig om grafische interfaces te bouwen, zegt ST, bijvoorbeeld voor keukenapparatuur, kantoorapparatuur en medische instrumenten.

De STM32Java-oplossing, afkomstig van IS2T, is een uitgebreid pakket: een IDE met Java-compiler, verschillende Java-platforms geoptimaliseerd voor de STM32-microcontrollers, standaard bibliotheken en gerelateerde tools, een platform om Java- en C-programmatuur met elkaar te laten samenwerken, functioneel accurate simulators en documentatie over de verschillende microcontrollers. Het bedrijf biedt starterkits om er snel mee aan de slag te gaan.

Een licentie op STM32Java kost jaarlijks 2600 dollar per ontwikkelaar. ST heeft een eigen website ingericht voor het platform: www.stm32java.com.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content