Kort nieuws

ST hoeft Infineons draadloosdivisie niet bij NXP-joint venture

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

ST-CEO Carlo Bozotti ziet er geen brood in om Infineon te betrekken bij de joint venture voor draadloze IC‘s met NXP, die op het moment in oprichting is. Dat verklaarde hij tegenover een analist, die de vraag op tafel legde naar aanleiding van de geruchten over een mogelijk samenvoeging van NXP en Infineon. KKR, de grootste investeerder in NXP, zou de voormalige halfgeleidertak van Philips willen onderbrengen bij Infineon, in ruil voor een groot aandeel in de Duitse chipmaker. Die geruchtenmachine werd gisteren extra opgestookt door het vertrek van Infineons CEO Wolfgang Ziebart, vanwege onenigheid over de te volgen koers. Ziebart was altijd fel tegenstander van een fusie met NXP.

Infineons draadloosdivisie is ongeveer even groot als die van NXP, die onder invloed van KKR opgaat in de joint venture met ST. De aandeelhouder vond de divisie te klein om de R&D-kosten te rechtvaardigen. Het ligt dus voor de hand dat KKR, als deal doorgaat, ook Infineons draadloosdivisie de deur uit doet. Bozotti is echter niet geïnteresseerd. Volgens hem heeft het weinig zin om ook Infineons draadloosdivisie toe te voegen aan de joint venture.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content