Kort nieuws

ST en Ericsson ontmantelen joint venture (update)

Nieke Roos
Leestijd: 3 minuten

STMicroelectronics en Ericsson hebben gezamenlijk besloten de stekker uit ST-Ericsson te trekken. De bedrijven hakken hun kwakkelende mobieltjes-joint venture op en nemen de meeste brokstukken weer op in de eigen portefeuille. De LTE-modemactiviteiten gaan naar de Zweedse moeder, de overige bestaande producten naar de Frans-Italiaanse vader. De ontmanteling moet in het derde kwartaal van dit jaar haar beslag krijgen.

De enig overgebleven vestiging in de Benelux, op de High Tech Campus in Eindhoven, wordt naar verwachting onderdeel van Ericsson. De embedded vectorprocessor die het veertigkoppige team daar ontwikkelt, is een belangrijke component van de LTE-modemarchitectuur waar de Zweden zich over ontfermen. De ondernemingsraad moet zich nog wel uitspreken over de overgang.

In juni 2008 bundelden ST en NXP hun mobiele en draadloze krachten in ST-NXP Wireless. Het Eindhovense bedrijf nam hierbij genoegen met een aandeel van twintig procent, in ruil voor anderhalf miljard euro cash, en de contractuele verplichting zich helemaal te laten uitkopen als zich een derde partij zou aandienen. Toen Ericsson Mobile Platforms zich in augustus meldde, was het dan ook exit NXP, met een bonus van 92 miljoen dollar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content