Tools&Toys

ST brengt Java naar microcontrollerwereld

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

STMicroelectronics heeft samen met twee partners een Java-ecosysteem rond zijn STM32-microcontrollers op poten gezet. Het Java-platform wordt nu vooral toegepast in de mobiele markten, maar is ook interessant voor microcontrollers, stelt de chipfabrikant. Met name het bouwen van rijke grafische interfaces voor bijvoorbeeld witgoed of industriële apparatuur gaat makkelijker in een objectgeoriënteerde taal als Java.

Samen met Java-toolingspecialist IS2T brengt ST een kant-en-klare Java-ontwikkelkit uit. De STM3220G-Java Starter Kit combineert een evaluatieversie van IS2T‘s MicroEJ-SDK met een STM32F2-evaluatiebord. MicroEJ biedt uitgebreide features voor het maken, simuleren, testen en uitrollen van Java-applicaties in embedded systemen. De SDK omvat ondersteuning voor GUI‘s met onder meer een widget-bibliotheek, ontwerptools met storyboarding, en gereedschappen voor het aanpassen van fonts. De starterkit is verkrijgbaar bij ST of zijn distributeurs voor 349 dollar. De volledige MicroEJ-SDK is los verkrijgbaar bij IS2T.

Daarnaast werkt ST met Geeseware voor zijn complete hard- en softwareopslossing voor Java op de STM32-serie. Deze combineert IS2T‘s MicroEJ-SDK met een uitgebreid ontwikkelbord dat STM32F2- en STM32F4-microcontrollers ondersteunt. De pakketten zijn direct te bestellen bij Geeseware en zijn distributeurs.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content