Kort nieuws

Spin-off TU Delft maakt caravan slim

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het Delftse E-Trailer heeft slimme sensortechnologie gelanceerd waarmee caravaneigenaars veilig, comfortabel en volledig geïnformeerd op pad kunnen. Via een app houdt de eenvoudig te installeren Smart-Trailer-oplossing hen onderweg op de hoogte van allerlei belangrijke data over hun kampeerwagen. E-Trailer is afgelopen jaar opgericht door de TU Delft-studenten Boy Trip en Rick Lenssen en is onderdeel van techincubator Yes!Delft. Producent van caravanproducten Enduro uit Culemborg brengt de nieuwe oplossing op de markt.

E-Trailer biedt verschillende sensoren voor in de caravan: de E-Level-hellingsensor helpt om de kampeerwagen waterpas te zetten en geeft informatie over de steilheid van de weg, terwijl de E-Pressure-ventielsensor de bandenspanning monitort. Daarnaast werken de Delftenaren onder meer aan een kogeldrukmeter, een temperatuurmeter en een track-en-tracemodule. Het E-Connect-kastje verzamelt alle gegevens en stuurt ze via bluetooth realtime door naar de (Android- of Iphone-)app.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content