Kort nieuws

Spacebel slaat vleugels uit naar Polen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Belgische specialist in ruimtevaartsoftware Spacebel is een dochteronderneming gestart in Polen. Met zijn lokale branchegenoot N7 Mobile heeft het bedrijf in Warschau de joint venture N7 Space opgericht, waarbij het zelf een meerderheidsbelang heeft genomen. Naast zijn hoofdkwartier in Angleur, onder de rook van Luik, had Spacebel al vestigingen in het Vlaamse Hoeilaart en Toulouse, nabij de Franse ruimtevaartorganisatie CNES en de belangrijkste Europese hoofdaannemers Airbus en Thales.

‘We werken al samen met de ruimtevaartafdeling van N7 Mobile op verschillende Esa-projecten en waarderen hun vaardigheden alsook de kwaliteit van hun werk, met name op het vlak van de ontwikkeling van on-board software voor de controle van satellieten’, verklaart Thierry du Pré-Werson van Spacebel. ‘De synergie met hun ruimtevaartafdeling biedt ons de mogelijkheid om bij te dragen tot de Esa-programma’s waarin Polen zwaar wil investeren. Op die manier kunnen we onze positie als belangrijke speler in de Europese ruimtevaartsector verstevigen. Met de opening van dit nieuwe filiaal in Polen ondersteunen we onze groei. Momenteel telt N7 Space een tiental ingenieurs; naar verwachting zal dat snel groeien vanaf 2019.’

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content