Tools&Toys

Spaans Com-bordje combineert Cortex-A8, DSP en grafische versneller

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Dongense distributeur Lextron breidt zijn assortiment uit met de Igep-Com-module van het Spaanse ISEE. Hardwarehart is een applicatieprocessor uit de Omap35xx-reeks of de nieuwe DM37xx-serie van Texas Instruments, met een Arm Cortex-A8-CPU, een C64x+-DSP, de PowerVR-SGX-versneller voor 2D- en 3D-graphics en maximaal 512 MB Ram en 512 MB Onenand-flash. Het systeempje van 18 bij 68 mm is inzetbaar op een eigen basisbord of stand-alone, met voeding via een enkele USB-kabel en Ethernet-over-USB-communicatie. Typische toepassingsgebieden zijn auto-infotainment, gaming, medische beeldvorming en testen en meten.

Het I/O-arsenaal bestaat uit interfaces voor onder meer I2C, SPI, Uart en USB 2.0 OTG. Daarnaast kan de Igep-Com-module draadloos communiceren via 802.11b/g en Bluetooth 2.0. Uitbreidingsmogelijkheden zijn er in de vorm van een MicroSD-slot en diverse expansieconnectoren (twee keer 27-pins flex ribbon en twee keer 70-pins PCB-naar-PCB), bijvoorbeeld voor analoge, lcd- en PWM-signalen, voor camera-invoer en voor een geheugenbus en MMC-lijnen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content