Sony schrapt achtduizend banen

Reading time: 1 minute

Author:

Sony zet een streep door achtduizend arbeidsplaatsen in zijn elektronicadivisie. Dat is zo‘n 5 procent van zijn personeelsbestand in die sector. Bovendien gaat het bedrijf het aantal tijdelijke krachten verminderen.

Verder stopt Sony met de productie in twee fabrieken, waaronder zijn Dax Technology Center in Frankrijk, dat tapes en andere opnamemedia produceert. Daarnaast hebben de Japanners de uitbreiding van de fab in het Slowaakse Mitra op de lange baan geschoven door de lagere vraag naar tv‘s. De sluiting van nog meer vestigingen staat op de planning. In 2010 wil Sony 10 procent van de 57 sites hebben stopgezet.

Sony‘s derde actie om door de crisis te komen, is minder investeren in de elektronicadivisie. In 2010 moet die tak het met 30 procent minder doen. Vooral niet-winstgevende en niet-corebusinesstakken staan onder druk. Productlijnen die het moeten ontgelden, zijn onder meer tv‘s en CMos-beeldsensoren. Zo willen de Japanners een gedeelte van hun CMos-beeldsensorproductie voor mobiele telefoons uitbesteden.

Alle maatregelen bij elkaar moeten Sony tegen 2010 ongeveer 100 miljard yen (zo‘n 840 miljoen euro) opleveren.