Sony koopt Brusselse maker van dieptecamera’s

Reading time: 1 minute

Author:

Sony lijft het Brusselse Softkinetic in, ontwikkelaar van hardware en software om bewegingen in 3d te herkennen en te analyseren. Met zijn Depthsense-oplossing hengelde het Belgische bedrijf de afgelopen jaren grote vissen binnen, waaronder Intel, Texas Instruments, BMW en Facebook-dochter Oculus met zijn vr-bril Rift. Sony zelf past de technologie toe in zijn Playstation 4-spelcomputer. De Japanners zeggen Softkinetics knowhow te willen combineren met hun eigen expertise om te komen tot een volgende generatie 3d-beeldsensoren voor een breed scala aan toepassingen.

Softkinetic is ontstaan uit een samensmelting van drie ondernemingen uit de Belgische hoofdstad. De 3d-cameratechnologie is uitgedokterd aan de Vrije Universiteit Brussel en op eigen benen gezet in de spin-off Optrima. Dit bedrijf heeft zijn krachten vervolgens gebundeld met het oorspronkelijke Softkinetic, dat middleware leverde voor gebaarbesturing, en Softkinetic Studios, dat bijbehorende applicaties en games ontwikkelde.

De samensmelting heeft inmiddels 77 namen op de loonlijst en kantoren in Brussel en het Californische Sunnyvale. Met de acquisitie wordt Softkinetic een volle dochter van Sony. Een overnamebedrag hebben de partijen niet bekendgemaakt.