Kort nieuws

Solliance start interregionale samenwerking voor dunnefilmzonnecellen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Solliance en het Instituut voor Materiaalonderzoek (IMO) van de Universiteit Hasselt hebben het interregproject Solar Flare gelanceerd. Deze samenwerking ondersteunt initiatieven in de regio Eindhoven-Leuven die focussen op de ontwikkeling van technologieën voor dunnefilmzonnecellen met hogere efficiëntie en lagere kostprijs. Naast het IMO nemen deel de Solliance-partners ECN, het Holst Centre, Imec, TNO en de TUE. De financiering komt van de Europese Unie, Interreg Vlaanderen-Nederland, het Nederlandse ministerie van ELI en de provincies Noord-Brabant, Vlaams-Brabant en Belgisch Limburg.

Solar Flare richt zich op dunnefilmzonnecellen die zijn gebaseerd op nieuwe materialen zoals Cigs en alternatieven voor Cigs en voor verwante technologieën zoals transparante geleidende lagen. Deze substraten moeten nichetoepassingen mogelijk maken waar naast kosten esthetische argumenten en respons voor indirect licht een belangrijke rol spelen, zoals cellen geïntegreerd in vensters. Verder gaat het project een cost-of-ownership-model ontwikkelen en op basis daarvan het potentieel van dunnefilmzonnecellen inschatten voor de lokale industrie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content