Kort nieuws

Solland Solar snelst groeiende bedrijf van Nederland

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Met een omzetgroei van 2819 procent in de periode 2005 tot en met 2007 is Solland Solar Energy het snelst groeiende Nederlandse bedrijf. De Limburgers slepen daarmee dit jaar de Gazellen Award van het Financieele Dagblad in de wacht. Desalniettemin sluit de zonnecelfabrikant dit jaar waarschijnlijk af met een klein verlies. Dat komt door de hoge grondstofprijzen en onzekerheid in de markt. Toch blijft Solland investeren. Zo komt er volgend jaar een nieuwe productielijn ter waarde van enkele tientallen miljoen euro‘s. Deze levert zonnecellen af die efficiënter en goedkoper zijn.

Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn bij Solland. In oktober dit jaar stuurde de kersvers aangetrokken grootaandeelhouder Delta directeuren Gosse Boxhoorn en Hubert Thijs de laan uit. Energiebedrijf Delta en de directie zouden het niet eens kunnen worden over de groeiambities. Volgens Delta ligt echter een gebrek aan wil tot samenwerking met andere onderdelen van het Zeeuwse bedrijf ten grondslag aan het conflict.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content