Solland schrapt derde van personeelsbestand


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Solland Solar gaat zich volledig toeleggen op de productie van zijn geavanceerde Sunweb-cellen en de bijbehorende modules. De fabricage van conventionele, niet-concurrerende zonnecellen wordt afgebouwd. Daarbij verdwijnen negentig van de 280 banen bij de Heerlense zonnecelfabriek, die ook een productielocatie in Sittard heeft.

De solarindustrie bevindt zich op dit moment in een shake-out. Experts verwachten dat een derde tot de helft van de bedrijven de huidige prijsdruk niet zullen overleven. Ook Solland verliest al enige tijd bloed en voor eigenaar Delta was dat recent aanleiding in te stemmen met een managementbuy-out.

De nieuwe leiding zoekt zijn heil in hogere marktsegmenten. De Sunweb-technologie, ontwikkeld in samenwerking met ECN, combineert volgens de Limburgers beter rendement met een aantrekkelijk design. Sunweb-cellen voeren stroom af via een sneeuwvlokvormig patroon van geleiders, die de energie via centrale punten naar de achterkant van de module leidt. Dankzij deze metal wrap through-technologie (MWT) is er meer oppervlak beschikbaar voor het genereren van zonne-elektriciteit. Een ander voordeel is de grotere mechanische stabiliteit, waardoor dunnere silicium plakken kunnen worden gebruikt.