Kort nieuws

Solland gaat prototype zonnemodules bouwen in Oostenrijk

Leestijd: 1 minuut

De Heerlense zonnecelmaker Solland Solar gaat samen met de Oostenrijkse PCB-fabrikant Austria Technologie & Systemtechnik (AT&S) een PV-productielijn bouwen. Hiermee willen de partners na de zomer prototype fotovoltaïsche modules gaan afleveren die zijn gebaseerd op hun Sunweb-zonnecellen met elektrische contacten aan de achterkant. De gebruikte materialen en processen zijn standaard in de PCB-industrie maar nog niet in de PV-wereld. De prototypelijn komt in de AT&S-fabriek in het Oostenrijkse Leoben-Hinterberg nabij Graz en vormt de eerste stap naar commerciële beschikbaarheid van de modules later dit jaar.

De samenwerking tussen AT&S en Solland loopt al enige tijd. In het eerste jaar hebben ze het Heerlense basisconcept van de zonnecel met achtercontact gecombineerd met de Oostenrijkse interconnect- en schakeltechnologie. Daarbij hebben ze alle componenten en productieprocessen voorbereid voor volumeproductie en onder meer de betrouwbaarheid en de prestaties aan een succesvolle test onderwerpen. In de volgende fase van hun samenwerking, de bouw van de prototypelijn, willen de partners de ervaringen en resultaten laten samenkomen, de processen optimaliseren en de producten certificeren. Parallel hieraan zetten ze projecten op om de economische haalbaarheid in de praktijk aan te tonen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content