Starters

Solidsource wil met tools kwaliteitstandaarden bereiken

Karlijn Raats
Leestijd: 7 minuten

Hoewel de meeste kosten en tijd in onderhoud zitten, ondersteunt het gros van de softwaretools vooral de ontwikkelfase. Eindhovense start-up Solidsource duikt in dat gat met programmatuurdoorlichtend gereedschap dat meerdere kwaliteitsanalyses combineert. Onderzoeker Alex Telea en ex-collega Lucian Voinea willen vooral op het gebied van legacybroncode de markt bedienen. Voinea: ’Als we over twee jaar geen succesvol product hebben, doen we iets niet goed.‘

In november vorig jaar richtten Alex Telea en Lucian Voinea Solidsource op, een leverancier van diensten voor de onderhoudsfase van software. Het bedrijf reikt tot op heden twee tools aan waarmee zowel managers als ontwikkelaars de deugdelijkheid van programmatuur kunnen doorlichten en die resultaatpresentaties uitdraaien om beide groepen inzicht te bieden: de Solid Trend Analyzer (SolidTA) en de Solid Fact Extractor (SolidFX).

SolidTA kijkt in verschillende softwareseries naar de complexiteit, grootte en modulariteit. Nadat het gereedschap de verschillende series onder de loep heeft genomen, zet het ze netjes op een rij, waardoor de evolutie van de software zichtbaar wordt. Programmeurs kunnen zo analyseren hoe hun broncode is veranderd in de tijd en beter voorspellen wat de toekomst brengt op onderhoudsgebied.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content