Kort nieuws

Solidsource lift mee met Tiobe-tools

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Eindhovense starter voor softwarekwaliteitstools Solidsource gaat de samenwerking aan met branche- en stadsgenoot Tiobe. Tiobe maakt analysetools voor C-, C++-, C#- en Java-code beschikbaar vanuit een enkele trukendoos, het Tics-raamwerk. Daarbij gaat het zowel om de eigen gereedschappen als die van externe partijen. De Solidsource-tools passen daar prima in, menen beide bedrijven. Voor SolidSource betekent de samenwerking een snelle toegang tot de

markten waarin Tiobe al actief is.

Solidsource werd november vorig jaar opgericht door TUE-onderzoekers Alex Telea en Lucian Voinea. Het bedrijf heeft twee producten in zijn portefeuille: SolidTA en SolidFX. De eerste brengt de evolutie van de software in kaart door opeenvolgende releases in een softwarerepository te analyseren. SolidFX richt zich op gevaarlijke plekken binnen de code en kan de structuur van de broncode overzichtelijk weergeven.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content