Solid Sands en Verum duiken samen op veiligheidskritieke software

Reading time: 1 minute

Author:

Het Amsterdamse Solid Sands en Verum uit Waalre gaan samenwerken aan een geïntegreerde ontwikkel- en testaanpak voor veiligheidskritieke software die voldoet aan Iso 26262 en andere relevante standaarden en eisen. Hiervoor hebben de bedrijven een subsidie toegekend gekregen binnen de regeling Mkb-innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Hun gezamenlijke project Integrated Safety for Deeply Embedded Systems Software (Isafe) gaat binnenkort van start, heeft een looptijd van een jaar en zal naar verwachting in het najaar van 2017 zijn eerste vruchten gaan afwerpen.

Solid Sands is ontwikkelaar van Supertest, een zeer uitgebreide test- en validatiesuite om C- en C++-compilers en -bibliotheken op juistheid te controleren. Daarnaast levert het bedrijf, in 2014 uitgesponnen uit Ace Compiler Experts, safetyservices. Verum brengt zijn Dezyne-toolset in in het Isafe-project. Hiermee is efficiënt bewijsbaar correcte embedded software te bouwen.

‘Samen kunnen we een naadloze oplossing bieden voor twee grote uitdagingen waar ontwikkelaars van veiligheidskritieke systemen mee te maken hebben: hun ontwikkeltools laten voldoen aan de Iso 26262-standaarden en hier bewijsbaar complete en correcte applicaties mee bouwen’, aldus cto Marcel Beemster van Solid Sands. Verum-ceo Rob Howe: ‘Supertest verlost applicatieontwikkelaars van de dure en tijdrovende klus om aan te tonen dat hun tools werken in hun veiligheidskritieke probleemdomein. Dezyne helpt ze om dure ontwerpfouten te voorkomen vroeg in de productlifecycle.’