Sogeti neemt Uphantis over

Reading time: 2 minutes

Author:

Uphantis komt per direct in handen van Sogeti Nederland. Dat versterkt hiermee vooral zijn positie op de markt van enterprise resource planning (ERP), en Sap in het bijzonder. Alle tweehonderd medewerkers van de Edese dienstverlener gaan over, inclusief de huidige directeuren en oprichters Henny Hurkens en Jan Krosenbrink. Ook de acht mensen van de businessunit Embedded Solutions verhuizen allemaal naar Sogeti, dat hen onderbrengt bij zijn ruim honderd man grote High Tech-tak. Hoeveel geld er gemoeid is met de overname, hebben de partijen niet bekendgemaakt.

Hurkens en Krosenbrink begonnen Uphantis in 2005. De onderneming levert ICT-producten en -diensten voor de optimalisatie en integratie van bedrijfsprocessen binnen middelgrote en grote organisaties. De medewerkers zijn onder meer gespecialiseerd in Sap, applicatie-integratie, hosting en beheer, kantoorautomatisering, projectmanagement en document-, embedded- en financiële services. Uphantis Embedded Solutions biedt diensten op het gebied van kwaliteit, software-engineering (Agile/Lean, architectuur) en technisch advies (configuratiebeheer, tools). De businessunit is onder meer actief in de automotivesector, de consumentenelektronica en de halfgeleiderindustrie, bij klanten als Intrinsic-ID, NXP en Philips Apptech.

De meeste Uphantis-medewerkers vinden hun thuisbasis bij Sogeti in een nieuw op te richten ERP-divisie. Deze komt onder leiding van een managementteam bestaande uit Hurkens, Krosenbrink en enkele nader te benoemen bestuurders. ’De functionele Sap-kennis hadden we al in huis‘, aldus Sogeti-CEO Jeroen Versteeg, ’maar met de dienstverlening van Uphantis zijn we in staat ERP-systemen te ontsluiten en te integreren met portals en front-endsystemen.‘ ’Ons bedrijf heeft zich de afgelopen vierenhalf jaar stormachtig ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende partijen op het gebied van ERP en Sap‘, stellen Hurkens en Krosenbrink. ’Wij zijn zeer verheugd deze groei verder invulling te kunnen geven binnen de nieuwe ERP-divisie van Sogeti.‘

De overname past in de groeistrategie van Sogeti, zoals het die beschreef in zijn recente jaarverslag: ’Onder moeilijke marktomstandigheden hebben we bewezen een sterke organisatie te zijn. Nu gaan we dat ook laten zien terwijl de marktomstandigheden langzaam verbeteren. Groei is daarbij een voorwaarde.‘ Onlangs hervatte het bedrijf al de werving van nieuwe ICT‘ers. Het streven is om dit jaar in totaal driehonderd namen toe te voegen aan de loonlijst. Met de tweehonderd van Uphantis is een belangrijke stap gezet. Eind 2010 wil Sogeti Nederland 3500 medewerkers hebben.