Sogeti dunt top uit

Reading time: 1 minute

Author:

’Om slagvaardiger te zijn in de continu veranderende marktomstandigheden‘ gaat Sogeti Nederland terug van acht naar vier divisies: Application Services, Infrastructure and High Tech Services, Software Control (met daarin de testactiviteiten) en Solutions. Hierdoor is er ook minder leiding nodig: per 1 december krimpt de directie van zeventien naar elf koppen en vervalt de huidige tweelaagse bestuursstructuur. De boventallige leden krijgen hun congé dan wel een lagere functie. In totaal verdwijnen 57 management- en stafposities van de 3126 arbeidsplaatsen in Nederland.

Sogeti High Tech komt te vallen onder de nieuwe divisie Infrastructure and High Tech Services. Behalve de rapportagelijn verandert er verder niet veel voor het onderdeel. Wim Verheijen blijft aan het roer. Met de toenemende vernetwerking van apparaten verwacht de dienstverlener op langere termijn veel meerwaarde te kunnen halen uit de combinatie met de infrastructuuractiviteiten.

’De aanhoudende economische onzekerheid, de vraag naar meer gestandaardiseerde oplossingen en een toename van offshoring vragen om korte- en langetermijnmaatregelen voor onze organisatie‘, verklaart Sogeti-CEO Jeroen Versteeg de herstructurering. ’Deze maatregelen zijn gebaseerd op simplificering van onze organisatiestructuur en ons dienstenportfolio. Helaas gaat dit gepaard met een reductie van arbeidsplaatsen.‘