Achtergrond

Softwarehuizen zoeken krenten in de pap

Mathilde van Hulzen
Leestijd: 8 minuten

Werk genoeg, maar softwarehuizen halen liever alleen de beste embedded-softwarespecialisten binnen. Dat doen ze door opleidingen en interessante, afwisselende projecten te bieden. Het is aan de professional om het bedrijf met de juiste cultuur en de beste mogelijkheden te kiezen.

Hoogopgeleide embedded-softwarespecialisten zijn bijzonder begeerd op de arbeidsmarkt. Softwarehuizen komen om in het werk en willen graag uitbreiden. Zo wil Sioux Embedded Systems door autonome groei in 2010 zo‘n 250 medewerkers in dienst hebben. Momenteel werken er ruim 150 embedded softwarespecialisten bij het bedrijf, verdeeld over de Nederlandse vestiging in Eindhoven (110 medewerkers) en de Belgische vestiging in Herentals (40 medewerkers). Sioux heeft daarnaast nog een aantal zusterbedrijven waaronder Sioux Medical Systems in Montfort en Sioux Remote Solutions in Eindhoven.

’We willen minimaal groeien met 25 nieuwe medewerkers in 2007, meer mag natuurlijk altijd‘, laat Sioux-recruiter Hans Odenthal weten. ’We zoeken wel echte embedded-softwarespecialisten met minimaal hbo-niveau. Niet alleen vanwege een toename in de dienstverlening, maar zeker ook vanwege de groei van onze interne projecten. We wijzen echter nog steeds meer kandidaten af dan we aannemen, want onze groei mag niet ten koste gaan van kwaliteit.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content