Achtergrond

Softwaregeneratie: de lijmfabriek voor componenten

Paul Zenden is softwarearchitect bij Sioux Embedded Systems in Eindhoven. Hij heeft vijfentwintig jaar ervaring in embedded-softwareontwikkeling en is momenteel verantwoordelijk voor het toepassen van CBD en MDSD in projecten bij Sioux.

Leestijd: 5 minuten

Applicaties worden steeds complexer. Zonder hergebruik van componenten aan de ene kant en softwaregeneratie aan de andere kant zullen we ze niet meer kunnen ontwikkelen binnen de gestelde eisen aan budget, kwaliteit en tijd. Dit artikel beschrijft de aanpak die Sioux volgt om beide werelden succesvol te combineren.

Componentgebaseerde ontwikkeling (CBD) helpt om de ontwikkeling van met name complexe, gedistribueerde systemen beheersbaar en betaalbaar te houden. De aanpak is niet nieuw en krijgt de laatste jaren ook steeds meer aandacht in de embedded-wereld. Zo heeft de Object Management Group (OMG) specifiek op realtime embedded systemen gerichte standaarden uitgebracht, zoals Realtime Corba en, meer recentelijk, Corba for Embedded. Daarnaast heeft de OMG een Corba-gebaseerde standaard geïntroduceerd voor componentplatforms: het Corba Component Model (CCM).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content