Aan het werk

Software ontwerpen in een uitdagende multidisciplinaire omgeving

Jeroen van der Wulp, Monique Klooster
Leestijd: 7 minuten

Jeroen van der Wulp is vanaf 2010 werkzaam als softwaredesigner bij technologiebedrijf Sioux. Op dit moment is hij gestationeerd bij Mutracx in Nuenen, een spin-out van Canon/Océ en sinds vorig jaar onderdeel van Sioux. Hier werkt hij aan de Lunaris, de eerste digitale jet-resist-inkjetprinter voor de pcb-industrie.

Het is ontzettend leuk om te werken aan zo’n vernieuwend product als de Lunaris. Hiermee heeft Mutracx een nieuw digitaal inkjetplatform ontwikkeld dat geschikt is voor diverse applicaties binnen de pcb-fabricage en dat afscheid neemt van het traditionele analoge etsproces. Met zestig printheads en 15.360 nozzles print het systeem in totaal twintig tot vijftig miljoen druppels per seconde met uiterste precisie. Dat maakt de Lunaris sneller, goedkoper, betrouwbaarder en vooral veel duurzamer dan de huidige analoge oplossingen.

Het leukste aan het Lunaris-project is dat je zelf echt je stempel kunt drukken op het project. Vrijheid en verantwoordelijkheid gaan hand in hand. Ik kan echt wat bijdragen aan het succes. Dat is erg bijzonder en een belangrijke drijfveer in mijn werk.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content