Kort nieuws

Softkinetic op eerste rij bij Intel-push voor gebaaraansturing

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Softkinetic heeft een belangrijke licentieovereenkomst gescoord bij Intel. De chipmaker gaat aan pc-OEM‘s een optionele licentie op de Brusselse software voor gebaardetectie meeleveren met zijn platforms. Eindgebruikers kunnen dan 3D-camera‘s direct gebruiken, zonder installatie van drivers of andere software.

Softkinetic-CEO Michel Tombroff vergelijkt de overeenkomst met Dolby: ’Twintig jaar geleden zat de Dolby-software in de driver die je moest installeren, maar nu zit dat standaard in het OS. Dat is vergelijkbaar met wat er nu met onze technologie gebeurt, alleen gaat het een stuk sneller.‘ Softkinetic denkt daarmee een belangrijke inkomstenbron aan te boren.

De aankondiging op de Computex-beurs in Taiwan valt samen met een offensief dat Intel inzet op perceptual computing: bediening via onder meer spraak, gezichtsherkenning en gebaren. Het bedrijf heeft durfkapitaalfonds van 100 miljoen dollar opgericht om de ontwikkeling hiervan te ondersteunen. Ook sponsorde Intel de ontwikkeling van een dieptegevoelige camera bij Softkinetic. Het resultaat werd zal later dit jaar door Creative Technologies op de markt worden gebracht.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content