Tools&Toys

Soepeler codekloppen voor 8-bit AVR’s

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Ondanks de groeiende interesse voor 32 bit in de microcontrollerwereld vergeet IAR de traditionele achtbittige werkpaarden niet. Het Zweedse bedrijf introduceert in versie 6.20 van zijn Embedded Workbench voor Atmel AVR-controllers een gebruiksvriendelijkere tekst-editor en nieuwe debuggerfunctionaliteit. Ook is de database van ondersteunde devices uitgebreid met nieuwe exemplaren.

De teksteditor van de C/C++-ontwikkelomgeving krijgt in de nieuwe versie de beschikking over features als code-completering, code-folding, parameter-hints, inspringen en selecteren van complete blokken, bracket matching en navigatie per woord of per paragraaf. Ook de bijbehorende broncode-browser is bijgewerkt en ondersteunt nu zaken als het direct openen van een geselecteerde declaratie of het vinden van alle referenties naar een bepaald symbool.

De C-Spy-debugger heeft de interessante optie verworven om aan te haken in een draaiend systeem, zonder dat het bord gereset hoeft te worden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content