Sociaal plan Punch Powertrain goedgekeurd

Reading time: 1 minute

Author:

De 120 arbeiders bij Punch Powertrain hebben het voorgestelde sociale plan goedgekeurd. Het aantal ontslagen is teruggebracht van 70 naar 35. Bovendien komen zeven arbeiders in aanmerking voor vervroegd pensioen. Dat meldt Peter Kunnen van vakbond ACV. Verder komen er 21 werknemers in een opleidingspool. Daar blijven ze zitten tot maximaal juli 2010. Als de situatie tegen die tijd is verbeterd, mogen ze bij Punch Powertrain blijven.

Voor het kantoorpersoneel is er nog geen akkoord. Eind maart kondigde het bedrijf uit Sint-Truiden aan dat er ongeveer dertig bedienden uit moesten. Vorige week zette het alvast twaalf man op straat. De vakbonden beraden zich op acties omdat de directie eenzijdig tot deze maatregel was overgegaan.

Punch Powertrain kampt met de slechte automotivemarkt, vooral in Azië. De vestiging in Sint-Truiden maakt transmissies voor personenauto‘s. De laatste tijd hebben de werknemers al flink wat ingeleverd. Vorig jaar ging er een streep door het drieploegensysteem en sindsdien wordt er alleen overdag gewerkt. Sinds begin dit jaar hanteert Punch het systeem van tijdelijke werkeloosheid, waarbij het personeel slechts een kwart van de weken werkt.