Achtergrond

Smt 1.0

Sander Bogers is general manager bij Rommtech in Halsteren.

Leestijd: 5 minuten

‘Wat is de beste manier om onze smt-assemblagecapaciteit met de helft te vergroten zonder extra mensen en machines in te zetten?’, vroeg Rommtech zich af. Sander Bogers van het ems-bedrijf uit Halsteren geeft het verrassende antwoord: door de beschikbare machinecapaciteit te halveren.

Het is alweer even geleden dat dit blad schreef over de professionalisering van onze organisatie, de problematiek van de kredietcrisis en onze keuze voor productie in lagelonenland Bulgarije. In 2008 startten we met een schone lei, om in drie jaar een bedrijf op te bouwen dat een stuk professioneler en daadkrachtiger was dan voorheen. Rommtech 2.0 was geboren.

Sindsdien is er veel gebeurd. We hebben onder meer de organisatie verder geautomatiseerd, het Iso 14001-certificaat gekregen, de coatingcapaciteit verdubbeld en een hypermodern pennenbedtestsysteem aangeschaft. Daarnaast ontwerpen we zowel mechanica als elektronica nu volledig in 3d. Toch viel het bedrijfsresultaat over 2014 ronduit tegen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content