Kort nieuws

Smit Ovens ziet sterke groei in tools voor CdTe en Cigs

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Fabrikanten van dunne-filmzonnecellen hebben dit jaar al twintig massaproductiesystemen besteld bij Smit Ovens. Voor het Eindhovense bedrijf betekent dat naar eigen zeggen een flinke groei. Het gaat tot nu toe om zestien thermische tools voor de productie van cadmiumtelluride zonnecellen en vier selenizeermachines voor de in-line productie van Cigs-zonnecellen. Smit Ovens verwacht dat de stijging zal doorzetten met een book-to-bill-verhouding van ruim twee in september.

’We denken dat dunnefilm-zonnecellen een grote toekomst hebben‘, zegt Wiro Zijlmans, CEO van Smit Ovens. ’Onze deals met leidende productiebedrijven laat zien dat ook zij vinden dat het tijd is om te investeren in deze technologie. De uitdaging voor producenten is om de stap te maken naar hoge volumes met hoge yields. Wij hebben aangetoond dat onze thermische systemen en processen aan deze eis voldoen.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content