Achtergrond

Smart Signs wijst de weg naar beschikbare kantoorruimte

Nieke Roos
Leestijd: 6 minuten

Welke werkplekken zijn er precies bezet? Is een gereserveerde vergaderzaal ook echt in gebruik of zijn de vergaderaars al vertrokken, of zelfs helemaal niet komen opdagen? Voor veel grote bedrijven een vraag, voor UT-spinoff Smart Signs Solutions een weet.

‘In traditionele kantoren blijven een heleboel bureaus ongebruikt. Uit onderzoek blijkt zelfs dat meer dan vijftig procent van de werkplekken daar leeg is. En dat terwijl een zo’n plek in een groot bedrijf ongeveer tienduizend euro per jaar kost. Tel uit je winst als je dat efficiënter kunt inrichten, bijvoorbeeld met flexwerken.’

Met haar bedrijf Smart Signs Solutions maakt Maria Lijding de werkplekbezetting inzichtelijk. Onder elk bureaublad hangt de UT-spinoff een passief-infraroodsensor, die beweging en warmte registreert. Deze meetgegevens gaan draadloos, via een aantal repeaters, naar een centrale gateway op de verdieping en van daar het internet op, naar de servers van het Enschedese bedrijf. Op een app krijgt de gebouwbeheerder vervolgens allerhande informatie te zien over het werkplekgebruik.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content