Kort nieuws

Slimste stad Amerika krijgt ook rfid- en smartcardtechnologie NXP

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

NXP voorziet de winnaar van de Smart City Challenge in de Verenigde Staten ook van smartcard-ic’s en oplossingen voor rfid-tagging. Het bedrijf had al een deal met het Amerikaanse Department of Transportation, dat de wedstrijd organiseert, om aan de slimste stad draadloze technologie te leveren voor voertuig-naar-voertuig- en voertuig-naar-infrastructuurcommunicatie (v2x). Het ministerie heeft deze overeenkomst nu uitgebreid.

De Smart City Challenge is een wedstrijd voor middelgrote steden in heel Amerika. Deelnemers schetsen hoe de genetwerkte stad van de toekomst er in hun ogen uitziet en hoe zij denken om te gaan met de uitdagingen die de groeiende bevolking stelt aan de transportinfrastructuur. Onlangs heeft het Department of Transportation zeven finalisten geselecteerd: Austin, Columbus, Denver, Kansas City, Pittsburgh, Portland en San Francisco. De winnaar krijgt vijftig miljoen dollar om zijn ideeën te verwezenlijken en een technologiepakket van NXP.

Tijdens zijn jaarlijkse gebruikersconferentie FTF in Austin geeft NXP al een voorproefje van zo’n slimme stad. Samen met partner Cohda Wireless en Siemens organiseert het testritten die mensen laten ervaren hoe de technologie werkt in het echte verkeer. In de Texaanse stad rijden taxi’s rond die via v2x-communicatie waarschuwingen ontvangen voor gevaarlijk situaties verderop, om files en opstoppingen heen worden geleid en zo veel mogelijk automatisch groen licht krijgen, en die bijvoorbeeld kwetsbare voetgangers kunnen detecteren dankzij de rfid-tag in hun tas.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content