Achtergrond

Slimme kluisjes door software in de cloud

Dennis Verheijen
Leestijd: 6 minuten

Dennis Verheijen is softwaredesigner bij technologiebedrijf Sioux. Vanaf 2010 heeft hij gewerkt aan uiteenlopende multidisciplinaire projecten, van billboardprinters tot elektronenmicroscopen en home automation-apps. Sinds een jaar is hij gedetacheerd bij Vecos Europe in Eindhoven. Daar werkt hij aan Releezme, een cloudgebaseerd lockermanagementsysteem voor onder meer kantoren, scholen en ziekenhuizen.

Het idee achter de slimme lockers van het Eindhovense Vecos Europe is simpel: alle kluisjes in een gebouw worden via internet verbonden met een cloudomgeving. Gebruikers kunnen via een app op hun smartphone of via hun pasje op een lokale terminal lockers aanvragen, terugvinden, openen en vrijgeven. Gebouwbeheerders en conciërges kunnen via de website geselecteerde (groepen) gebruikers rechten geven voor specifieke kluisjes en automatisch gebruikers en pasnummers importeren uit hun eigen hr-systeem. Wanneer lockers langere tijd niet worden gebruikt, stuurt het Releezme-systeem een vriendelijke reminder om het kluisje vrij te geven.

Aan al deze functionaliteit werken we met een ontwikkelteam van drie engineers en een productowner. We nemen zowel de softwareontwikkeling als het operationele beheer voor onze rekening en we hebben regelmatig rechtstreeks contact met Releezme-eindgebruikers. In deze werkomgeving gaan vrijheid en verantwoordelijkheid hand in hand: je merkt direct wat de impact is van je eigen inbreng in het systeem. Dat is een belangrijke drijfveer voor mij.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content