Kort nieuws

Slim fietsachterlicht Zwolse studenten krijgt kickstart

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Tijdens hun afstudeerstage bij Salland Electronics in Zwolle hebben vier studenten van de hogeschool Windesheim een slim fietsachterlicht ontworpen. Meest in het oog springende feature van het 8Rlicht is het matrixdisplay van honderdveertig leds. Via een Android- of IOS-gebaseerde smartphone of tablet met Bluetooth Smart zijn er persoonlijke animaties, plaatjes en teksten op te zetten. Andere features zijn een antidiefstalalarm, een calorieënteller, een remlichtfunctie, een wheelietimer en een functie om de fiets snel terug te vinden in een grote stalling.

Gedurende de stage hebben de studenten experimentele versies gemaakt om te bepalen of de ideeën ook in de praktijk werken. Twee van de vier ontwikkelen het 8Rlicht nu verder samen met professionals van Salland Electronics. Doel is een prototype te maken van het elektronische ontwerp, om vervolgens via Kickstarter het geld op te halen voor de productie. De campagne op de crowdfundingsite begint eind september.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content