Opinie

Slim en mobiel, een logische combinatie

Hans Odenthal is hr-manager bij Sioux.

Leestijd: 3 minuten

Het thema slimme mobiliteit is een van mijn stokpaardjes als people manager. Ik hoefde daarom geen moment te twijfelen toen ik de mogelijkheid kreeg om voor dit thema een column te schrijven.

Als je slim bent – en wie durft van zichzelf het tegendeel te beweren – zorg je ervoor dat je mobiel blijft. Hiermee bedoel ik niet dat je in het bezit van een rijbewijs moet zijn of de laatste trend moet volgen in de mobiele telefonie. Nee, ik bedoel dat je ervoor moet zorgen dat je ‘op elk moment’ mobiel zou moeten kunnen zijn op de arbeidsmarkt. Begrijp me goed: ik ben geenszins fan van jobhoppers. Maar één ding moet je ze nageven: ze zijn blijkbaar in staat om elke keer een nieuwe baan te vinden.

Als recruiter kom ik helaas te vaak het tegenovergestelde tegen. Een bedrijf sluit zijn deuren, al dan niet gedwongen, waardoor veel medewerkers op straat komen te staan. Op papier zitten daar vaak interessante sollicitanten en potentiële collega’s tussen. Maar in het gesprek blijkt de betreffende persoon soms meer dan twintig jaar niet gewerkt te hebben aan zijn mobiliteit. ‘Tja, het was niet nodig en mijn werkgever bood me ook geen mogelijkheden.’ Niet slim dus. Want als je noodgedwongen mobiel moet zijn, dan ben je te laat.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content