Slecht tweede kwartaal voor Applied Materials


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

In zijn tweede fiscale kwartaal van dit jaar, dat eindigde op 28 april, heeft Applied Materials een omzet geboekt van 1,97 miljard dollar. Dat is maar liefst 22 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook het resultaat onder de streep is niet al te best. Waar de grootste machinebouwer van de wereld vorig jaar nog een acceptabele 289 miljoen dollar winst maakte, incasseert het nu een verlies van 129 miljoen dollar.

Ondanks het slechte kwartaal is CEO Mike Splinter tevreden: ’Voor het tweede kwartaal op rij heeft Applied meer dan twee miljard dollar aan orders ontvangen. We ondervinden een groeiende vraag van onze grootste strategische klanten naar onze sleuteltechnologieën. We blijven ons inzetten voor winstgevende groei.‘ Applied verwacht in het lopende derde kwartaal een lichte omzetgroei te kunnen realiseren.