Kort nieuws

Sioux versterkt zich met wiskundegroep TUE

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Het Laboratory for Industrial Mathematics Eindhoven (Lime) opereert sinds 1 januari als zelfstandig bedrijf onder de paraplu van Sioux. Het onderzoeksinstituut van de TUE-faculteit Wiskunde & Informatica is overgegaan in een nieuw opgerichte bv met dezelfde naam, die onderdeel is van de Eindhovense dienstverlener. TUE-hoogleraar Bob Mattheij blijft directeur van Lime, dat na de verzelfstandiging twaalf medewerkers telt.

Lime helpt bedrijven bij het oplossen van wiskundige problemen. ’We vervullen een brugfunctie tussen universiteit en industrie‘, aldus Mattheij. ’We houden ons bezig met het wiskundig modelleren en simuleren van industriële processen om zowel deze processen als het ontwerp van nieuwe producten te optimaliseren. De ontwikkeling van bijbehorende software speelt hierbij een belangrijke rol.‘

De organisatie werkt met gespecialiseerde wiskundigen in de volle breedte van het vakgebied, bijvoorbeeld om numerieke simulaties of statistisch onderzoek te doen. Lime zegt met name meerwaarde te kunnen bieden waar ’standaard‘ oplossingen niet te geven zijn of waar de gebruikelijke softwarepakketten geen uitkomst bieden. Dit kan in aanvulling op of ter vervanging van experimentele resultaten. Zo zijn projecten aan te pakken die anders onoverkomelijke problemen zouden opleveren of bijvoorbeeld veel rekentijd zouden kosten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content